Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

Divendres, 18 d’octubre de 2024, presentació del llibre Divuit poemes vora el mar i un conte de lluna plena, recull de Montserrat Costas, il·lustrat per Albert Arrayás i editat per Mediterrània.

Camí de sol – per les rutes amigues – unes formigues.

Potser algun cop heu “vist” aquesta poesia, potser l’heu llegit, potser, fins i tot, us l’heu aprés i recitat tot passejant pel parc o el bosc, mirant de no trepitjar les corrues de formigues una tarda d’estiu.

És de Joan Salvat-Papasseit i està inclòs en el recull que Montserrat Costas va proposar a l’Editorial Mediterrània pel llibre Divuit poemes vora el mar i un conte de lluna plena que vam presentar a Lectors, al tren!. Per ben arrodonir-ho l’ha il·lustrat l’Albert Arrayás.

El llibre es publica coincidint amb l’Any Joan Salvat-Papasseit, refermant també la voluntat de l’editorial de posar altaveu a la poesia.

A la presentació van venir ambdós i l’editora Alba Puig, que ens van introduir la persona de Papasseit i la seva obra, aportant les claus que permeten posar en context i entendre millor els seus poemes per gaudir-los plenament.

Vam continuar fent una lectura d’alguns dels poemes mentre l’Albert dibuixava il·lustracions de les que podem trobar en el llibre. Va ser una lectura participativa en què les persones que assistien donaven veu a les paraules de Papasseit. Un bon exercici per perdre la por a la poesia… Ah! i als que van llegir… alguna formiga se’ls va pujar a la ma.

Tanquem visitant una altra de les poesies incloses amb la que, tal com ens diuen a la contraportada del llibre, “…recordarem com n’és d’important estimar la vida”

Dona’m la mà que anirem per la riba

ben a la vora del mar

                                            bategant,

tindrem la mida de totes les coses

només en dir-nos que ens seguim amant